recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bramen-karnemelkijsjes

Nagerecht
6 personen
70 min
Ingrediënten
  • - waterijsvormpjes (6 )
  • - blender of staafmixer
  • - karnemelk (300 ml)
  • - suiker (4 eetlepels)
  • - verse bramen (125 gram)
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Pureer de bramen met het water in een blender of met de staafmixer in een hoge kom en wrijf de puree boven een steelpan door een zeef.
  • 2 Breng in een steelpan de bramenpuree met de suiker aan de kook, los de suiker al roerend op en laat de puree nog 2-3 minuten doorkoken.
  • 3 Laat de puree koud worden en meng dan de karnemelk door de koude bramenpuree.
  • 4 Schenk dit mengsel in de vormpjes en laat de ijsjes 1-2 uur in de diepvriezer bevriezen of 10 minuten in een pop maker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.