Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Meng in een ondiepe schaal sojasaus met 1½ eetlepel neutrale olie. Snijd de kipfilet in repen. Rijg de kip zigzag aan de satéstokjes en wentel ze door de het sojasausmengsel. Laat 10 minuten marineren. Stap 2 Snijd intussen kleine roosjes van de broccolistronk. Snijd de stronk in stukken en maal deze in de keukenmachine in kleine ‘rijst’korrels. Stap 3 Rooster de kipsaté in een hete grillpan in 10 minuten rondom mooi bruin en gaar. Keer regelmatig. Stap 4 Verwarm 1½ eetlepel neutrale olie in een wok en fruit de ui glazig. Schep de kerriepoeder en broccolirijst erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg 75 ml water met wat zout toe en roerbak de rijst in nog 3 minuten beetgaar. Stap 5 Kook intussen in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken. Serveer de broccolirijst met de kipsaté en broccoliroosjes ernaast.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 260 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 5 g
Vet 14 g
Waarvan verzadigd 2 g