recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broccoli-taart met rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - maïskorrels (uit blik) (300 gram)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - halfvette mayonaise (3 eetlepels)
  • - rivierkreeftjes (100 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - Griekse yoghurt (170 gram)
  • - eieren (4 )
  • - diepvriesdeeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - broccoli (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor roosjes broccoli en snijd de stronk in dunne plakjes.
  • 2 Laat de plakjes diepvriesdeeg ontdooien.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar.
  • 5 Laat de broccoli in een vergiet goed uitlekken.
  • 6 Bekleed een lage taartvorm met de plakjes deeg.
  • 7 Leg de plakjes broccoli op de bodem.
  • 8 Klop de eieren los met de yoghurt (gebruik niet alle yoghurt), kaas en versgemalen peper en verdeel dit mengsel in de taartvorm.
  • 9 Duw de broccoliroosjes erin en leg de rivierkreeftjes ertussen.
  • 10 Bak de taart in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 11 Roer in een schaal de resterende yoghurt met mayonaise en het water en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla en maïskorrels erdoor.
  • 12 Serveer de salade bij de hartige taart.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.