DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Broccolisoep met spek

Lunch Gemiddeld 50 minuten
(5)
Lunch Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Leg 2 plakjes spek apart en snijd de rest in stukjes. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in stukjes, schil de aardappelen en snijd deze ook in stukken. Snijd de broccoli in roosjes. Stap 2 Smelt de boter en fruit de ui en bleekselderij op laag vuur 5 minuten. Voeg de stukjes spek en aardappel toe en bak 5 minuten op laag vuur mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Stap 3 Voeg de broccoli toe en kook opnieuw 10 minuten. Pureer het geheel met de staafmixer glad. Proef en breng op smaak met peper en zout. Zet de soep terug op het vuur en houd warm. Stap 4 Snijd intussen de 2 apart gehouden plakjes spek doormidden en bak ze in een kleine koekenpan goudbruin en knapperig. Serveer de soep in kommen, met een lepel ricotta erin en gegarneerd met knapperig spekreepje.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 250 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 14 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden
doordeweeksrecepten