recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broccolisoufflétje met gorgonzola

Lunch
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper
  • - gedroogde tomaatjes op olie (4 stuks)
  • - eieren (3 stuks)
  • - gorgonzola (100 g)
  • - broccoli (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Splits de eieren; Snijd de gedroogde tomaatjes op olie in reepjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Snijd de broccoliroosjes van de stronk, schil de steel en snijd hem in blokjes.
  • 4 Kook de broccoliroosjes en steel in blokjes in ruim water met zout in 5 minuten gaar.
  • 5 Giet ze af en pureer ze in de keukenmachine.
  • 6 Meng de puree in een pan met de gorgonzola en laat de kaas smelten.
  • 7 Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper.
  • 8 Roer van het vuur af de eidooiers erdoor.
  • 9 Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het broccolimengsel.
  • 10 Schep het mengsel in vier ingevette eenpersoons ovenschaaltjes en leg de reepjes tomaat erop.
  • 11 Laat de soufflétjes in de oven in 20-25 minuten rijzen en goudbruin kleuren.
  • 12 Wijntip: Sappige witte wijn, zoals Elzasser Pinot Blanc of Ouro da Terra uit Portugal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.