recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodbakje met paddenstoelenragout

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - (casino)brood (zonder korst) (4 sneetjes)
  • - boter (40 g)
  • - eko kastanjechampignons (250 g)
  • - slagroom (125 ml)
  • - verse roomkaas met kruiden (125 g)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - citroen (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui heel fijn; Snijd de Eko kastanjechampignons in vieren; Pers de citroen, en vang het sap op; Knip de bieslook fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Rol de sneetjes brood iets platter en bestrijk beide kanten dun met boter.
  • 4 Druk elk sneetje in een holte van een muffinvorm of in een soufflébakje en bak ze in de oven in 10 minuten goudbruin.
  • 5 Fruit de ui in de rest van de boter.
  • 6 Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze op hoog vuur bruin en gaar.
  • 7 Laat het vocht verdampen.
  • 8 Sprenkel er citroensap over en voeg de slagroom en roomkaas toe.
  • 9 Verwarm alles al roerende tot een mooie ragout.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Leg de broodbakjes op borden en schep de ragout erin.
  • 12 Garneer met bieslook.
  • 13 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.