recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje boerenkool met worst

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - jong belegen kaas (8 plakken)
  • - ketchup (2 eetlepels)
  • - grove mosterd (2 eetlepels)
  • - afbakpistolets (4 )
  • - panklare boerenkool (500 gram)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - varkensbraadworsten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de worsten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven tot 190 °C.
  • 2 Verhit een wok op hoog vuur, laat daarin de olie heet worden.
  • 3 Wok de boerenkool circa 10 minuten tot het beetgaar is.
  • 4 Doe de boerenkool in een vergiet en druk het vocht eruit met een soeplepel.
  • 5 Proef en breng op smaak met wat zout.
  • 6 Verwijder het vel van de ongebakken worsten en snijd de worsten overdwars doormidden.
  • 7 Snijd de pistolets vanaf de bovenkant voor driekwart in.
  • 8 Leg twee worsthelften met de binnenkant naar buiten in de broodjes.
  • 9 Verdeel de mosterd en ketchup erover.
  • 10 Verdeel de boerenkool over de broodjes en dek af met de kaas.
  • 11 Bak circa 10 minuten af in de oven tot de broodjes goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.