recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje gebakken mosselen

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bruine (losange) broodjes (4 )
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - gekookte mosselen (200 gram)
  • - yoghurtmayonaise (3 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sap en rasp van een sinaasappel (15 ml)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - rauwe biet (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de verse dille fijn, schil de rauwe biet en knip de bieslook fijn.
  • 2 Rasp de biet op een grove rasp en meng de biet met de dille, bieslook, de geraspte sinaasappelschil, de sinaasappelsap, een derde van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper.
  • 3 Roer in een kommetje de mayonaise met de resterende sinaasappelrasp, 1 tot 2 eetlepels sinaasappelsap en wat zout en peper tot een sausje.
  • 4 Schep de mosselen om met wat peper en bloem en bak ze in een koekenpan met de rest van de olijfolie in 3 tot 4 minuten rondom bruin.
  • 5 Snijd de broodjes open en verdeel de bietensalade over de onderkant.
  • 6 Schep de gebakken mosselen erop en verdeel er wat van het sausje over.
  • 7 Leg de bovenkant van de broodjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.