recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje hamburger met courgette

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - veldsla (75 gram)
  • - Griekse yoghurt (170 gram)
  • - volkorenbroodjes (4 )
  • - tomaten (4 )
  • - courgette (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - zoetzure augurken (2 )
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - kleine rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in plakken.
  • 2 Halveer de tomaten.
  • 3 Snijd een halve ui in flinterdunne ringen.
  • 4 Snipper de rest heel fijn.
  • 5 Snijd de augurken heel klein.
  • 6 Meng het gehakt met de augurk en gesnipperde ui, het zout en versgemalen peper.
  • 7 Kneed alles goed door en vorm er twee kleine hamburgers per persoon van.
  • 8 Bestrijk de burgers dun met olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 9 Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • 10 Bestrijk de plakken courgette en het snijvlak van de tomaten met olijfolie.
  • 11 Bak eerst de courgette en dan de tomaatjes in de grillpan bruin.
  • 12 Snijd de broodjes open en leg ze opengeklapt op borden.
  • 13 Bestrijk de snijvlakken royaal met yoghurt.
  • 14 Verdeel de veldsla erover en leg op elke broodhelft een hamburger.
  • 15 Leg de courgette, tomaat en uiringen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.