recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje hamburger met knolselderij-salade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tomaten (4 )
  • - volkoren bolletjes (4 )
  • - uien (2 )
  • - hamburgers (4 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - knolselderij (500 gram)
  • - grove mosterd (1.5 eetlepels)
  • - halfvolle mayonaise (4 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de knolselderij.
  • 2 Snijd de uien in ringen.
  • 3 Snijd de tomaten in plakjes.
  • 4 Meng de yoghurt met de mayonaise, mosterd en wat zout en peper tot een sausje en meng de knolselderij en peterselie met de helft van deze saus.
  • 5 Laat de salade 10 minuten staan.
  • 6 Bak de hamburgers in een hete koekenpan in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 7 Verdeel de uien rond het vlees en bak ze gaar.
  • 8 Rooster de snijvlakken van de broodjes bruin in een grillpan.
  • 9 Leg de onderste helften van de broodjes op borden en schep er royaal knolselderij-salade op.
  • 10 Leg hierop een hamburger met plakjes tomaat en de gebakken uiringen.
  • 11 Schep de rest van de saus erop en leg de bovenkanten van de broodjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.