recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje hamburger met tomaat

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - veldsla (50 g)
  • - mayonaise extra light (4 eetlepels)
  • - bruine bollen (4 stuks)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tomatenketchup (6 eetlepels)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - mager rundergehakt (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de rode ui; Snijd de tomaten in dikke plakken; Snijd de gele paprika in dunne ringen.
  • 2 Kneed het gehakt met de ui, 0,33 deel van de ketchup en wat zout goed door.
  • 3 Vorm er burgers 91 per persoon) van, bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 4 Bestrijk de tomaatplakken met olijfolie en bak ze in de grillpan bruin.
  • 5 Snijd de bollen open en bestrijk ze met mayonaise.
  • 6 Leg de onderkanten op borden en verdeel de veldsla en de helft van de paprika erover.
  • 7 Leg de hamburger met de plakken tomaat en de rest van de paprika erop.
  • 8 Schep er een flinke lepel tomatenketchup op en leg de bovenkant van de broodjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.