recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje hamburger met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - tomatenketchup (4 eetlepels)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - american hamburgers (4 )
  • - vloerkadetten (4 )
  • - zuurkool naturel (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - chorizo (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in kleine blokjes.
  • 2 Snijd de ui in ringen.
  • 3 Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 4 Bak de blokjes chorizo zachtjes krokant in een hapjespan en schep ze op een bordje.
  • 5 Bak de uienringen in het bakvet 3-4 minuten op matig hoog vuur goudbruin.
  • 6 Schep ze bij de chorizo.
  • 7 Schep de zuurkool door het bakvet, voeg het water toe en stoof de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar, laat het vocht verdampen.
  • 8 Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan goudbruin.
  • 9 Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en bak ze in de grillpan in 6-8 minuten gaar.
  • 10 Bestrijk de onderkant van de broodjes met tomatenketchup en leg ze op borden.
  • 11 Verdeel driekwart van de zuurkool en de helft van de uienringen over de broodjes.
  • 12 Leg hierop een hamburger met daarop de resterende zuurkool en uienringen.
  • 13 Garneer met de chorizo, kappertjes en leg de kapjes van de broodjes er schuin tegenaan.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.