recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje met sandwichspread en ham

Lunch
1 personen
15 min
Ingrediënten
  • - tomaat (1 )
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - mayonaise (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 )
  • - gele paprika (0.5 )
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - volgranenbol (1 )
  • - ijsbergsla (1 blad)
  • - gegrilde achterham (1 plak)
Bereidingswijze
  • 1 Dit recept is voor 4 porties.
  • 2 Dit kan de avond van tevoren: snijd de tomaat in vieren en schep de zaadjes eruit.
  • 3 Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • 4 Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes.
  • 5 Snijd de paprika in kleien blokjes.
  • 6 Meng in een goed afsluitbaar bakje de yoghurt met de mayonaise, bosui, paprika, tomaat en het basilicum.
  • 7 Hak de basilicum fijn.
  • 8 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 9 Bewaar de sandwichspread tot gebruik in de koelkast.
  • 10 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
  • 11 Maak dit 's morgens voor vertrek klaar: snijd het broodje open en bestrijk de snijvlakken royaal met de sandwichspread.
  • 12 Verdeel de ijsbergslareepjes over de onderkant.
  • 13 Vouw het plakje ham losjes in vieren en leg het op de sla.
  • 14 Leg de bovenkant van het broodje met de sandwichspread naar beneden op de ham.
  • 15 Verpak het broodje stevig in plasticfolie, zodat het beleg goed op zijn plaats blijft zitten.
  • 16 Bewaar het broodje tot gebruik zo koel mogelijk.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.