recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje shoarma

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - paprika, geroosterd uit pot, in reepjes (1 )
  • - ijsbergsla, in reepjes (0.5 krop)
  • - komkommer (0.5 )
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (100 ml)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - shoarmabroodjes (6 )
  • - shoarma (400 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak het shoarmavlees in 6-8 minuten al omscheppend knapperig bruin en gaar.
  • 3 Leg de broodjes op de bakplaat en rooster ze in de oven in 4-6 minuten knapperig bruin.
  • 4 Roer in een kommetje de geperste knoflook met citroensap, yoghurt, mayonaise en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een smeuïg sausje.
  • 5 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 6 Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • 7 Halveer de broodjes en duw ze open.
  • 8 Vul de halve broodjes met reepjes sla en shoarmavlees.
  • 9 Schep er wat knoflooksaus op en garneer met reepjes paprika en plakjes komkommer.
  • 10 Verdeel de rest van de sla, komkommer en paprika in een lage schaal en zet de shoarmabroodjes rechtop tegen elkaar aan tussen de sla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.