recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodje warme beenham Normandië

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - dille (6 takjes)
  • - crème fraîche (125 gram)
  • - grote appel (1 )
  • - slagers beenham (16 plakken)
  • - appelstroop (3 el)
  • - boter (1 el)
  • - afbakbroodjes losange blanc (8 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de boter en appelstroop in een grote koekenpan op matig vuur.
  • 3 Draai het vuur laag en leg de plakken beenham in de stroop.
  • 4 Verwarm de beenham op een laag vuur circa 5 minuten tot ze warm zijn.
  • 5 Lepel het vrijkomende vocht er overheen.
  • 6 Verwijder het klokhuis en snijd de appel zonder te schillen in dunne reepjes.
  • 7 Warm de reepjes 2 minuten mee met de beenham.
  • 8 Snijd de broodjes open en besmeer met de crème fraîche.
  • 9 Leg op ieder broodje twee plakken beenham en wat reepjes appel.
  • 10 Garneer met kleine toefjes dille.