recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodtaart met tonijn en avocado

Lunch
8 personen
15 min
Ingrediënten
  • - vloerbrood (1 )
  • - mayonaise (5 eetlepels)
  • - bladsla (50 g)
  • - rucola (50 g)
  • - tonijn op olie (2 blikjes)
  • - cocktailtomaten (8 )
  • - eetrijpe avocado (1 )
  • - zwarte olijven (12 )
  • - griekse feta (200 g)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het brood, afhankelijk van de hoogte, overlangs in 3 of 4 lagen.
  • 2 Bestrijk de lagen royaal met mayonaise en verdeel de jonge bladsla en rucola over de onderste 2 of 3 broodlagen.
  • 3 Snijd de tomaten in partjes, de avocado in plakken en halveer de olijven.
  • 4 Verkruimel de feta en laat de tonijn goed uitlekken.
  • 5 Schep de tonijn op de sla en leg de tomaat, avocado en olijven erop.
  • 6 Strooi er tot slot de feta en kappertjes over.
  • 7 Stapel de broodlagen weer op elkaar en zet de bovenste laag er met de mayonaisekant naar beneden op, druk goed aan.
  • 8 Zet de broodtaart op een schaal of plank en snijd de broodtaart aan tafel in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.