recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Broodtaart met tonijn en avocado

Lunch
8 personen
15 min
Ingrediënten
  • - vloerbrood (1 )
  • - mayonaise (5 eetlepels)
  • - bladsla (50 g)
  • - rucola (50 g)
  • - tonijn op olie (2 blikjes)
  • - cocktailtomaten (8 )
  • - eetrijpe avocado (1 )
  • - zwarte olijven (12 )
  • - griekse feta (200 g)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het brood, afhankelijk van de hoogte, overlangs in 3 of 4 lagen.
  • 2 Bestrijk de lagen royaal met mayonaise en verdeel de jonge bladsla en rucola over de onderste 2 of 3 broodlagen.
  • 3 Snijd de tomaten in partjes, de avocado in plakken en halveer de olijven.
  • 4 Verkruimel de feta en laat de tonijn goed uitlekken.
  • 5 Schep de tonijn op de sla en leg de tomaat, avocado en olijven erop.
  • 6 Strooi er tot slot de feta en kappertjes over.
  • 7 Stapel de broodlagen weer op elkaar en zet de bovenste laag er met de mayonaisekant naar beneden op, druk goed aan.
  • 8 Zet de broodtaart op een schaal of plank en snijd de broodtaart aan tafel in punten.