recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bruine bonen met prei en wortel

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - gedroogde italaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - bruine bonen (uit blik) (800 gram)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - preien (2 )
  • - gerookte spekreepjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de preien in ringen van twee centimeter dik.
  • 2 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 3 Bak de spekreepjes in een braadpan op zacht vuur knapperig bruin.
  • 4 Schep ze op een bord.
  • 5 Schep de prei en wortel door het bakvet en bak ze al omscheppend drie tot vier minuten.
  • 6 Schep de bruine bonen met vocht erdoor en voeg het water toe.
  • 7 Meng ook de Italiaanse kruiden en de helft van de spekjes erdoor.
  • 8 Voeg peper naar smaak toe.
  • 9 Laat de bruine bonen met groenten acht tot tien minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • 10 Serveer in diepe borden en strooi de resterende spekjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.