recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bruschetta met tomatenjam en geitenkaas

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - afgebakken stokbrood (1 )
  • - citroenmelisse (8 topjes)
  • - verse geitenkaas (250 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - geleisuiker (500 gram)
  • - trostomaten (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Breng een pan water aan de kook en zet een bak ijskoud water klaar.
  • 3 Verwijder de steelaanzet van de tomaten en kerf een kruisje onderin.
  • 4 Dompel de tomaten met drie tegelijk circa 15 seconden in het kokende water tot de schil loslaat.
  • 5 Doe direct in het koude water, laat een minuut afkoelen en verwijder de schil.
  • 6 Snijd alle tomaten doormidden en ontpit de helft.
  • 7 Snijd alle helften in zes stukken.
  • 8 Weeg de tomatenmassa en voeg dezelfde hoeveelheid geleisuiker toe.
  • 9 Breng op een matig vuur aan de kook en laat vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • 10 Breng op smaak met het citroensap en iets zout.
  • 11 Laat in een bakje afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 12 Snijd het brood schuin in plakken en besprenkel met olijfolie en iets zout.
  • 13 Toast circa 8 minuten op een ovenrek.
  • 14 Haal het rek uit de oven, draai de plakken om en verdeel de kaas over het brood.
  • 15 Toast nog circa 5 minuten tot de kaas begint te smelten.
  • 16 Leg de warme bruschetta op een schaal, doe op ieder broodje een eetlepel tomatenjam en garneer met de citroenmelisse.
  • 17 Tip: tomatenjam die overblijft kun je een week bewaren in de koeling, deze is heerlijk bij paté of een kaasplateau.