recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bruschetta met tomatenjam en geitenkaas

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - afgebakken stokbrood (1 )
  • - citroenmelisse (8 topjes)
  • - verse geitenkaas (250 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - geleisuiker (500 gram)
  • - trostomaten (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Breng een pan water aan de kook en zet een bak ijskoud water klaar.
  • 3 Verwijder de steelaanzet van de tomaten en kerf een kruisje onderin.
  • 4 Dompel de tomaten met drie tegelijk circa 15 seconden in het kokende water tot de schil loslaat.
  • 5 Doe direct in het koude water, laat een minuut afkoelen en verwijder de schil.
  • 6 Snijd alle tomaten doormidden en ontpit de helft.
  • 7 Snijd alle helften in zes stukken.
  • 8 Weeg de tomatenmassa en voeg dezelfde hoeveelheid geleisuiker toe.
  • 9 Breng op een matig vuur aan de kook en laat vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • 10 Breng op smaak met het citroensap en iets zout.
  • 11 Laat in een bakje afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 12 Snijd het brood schuin in plakken en besprenkel met olijfolie en iets zout.
  • 13 Toast circa 8 minuten op een ovenrek.
  • 14 Haal het rek uit de oven, draai de plakken om en verdeel de kaas over het brood.
  • 15 Toast nog circa 5 minuten tot de kaas begint te smelten.
  • 16 Leg de warme bruschetta op een schaal, doe op ieder broodje een eetlepel tomatenjam en garneer met de citroenmelisse.
  • 17 Tip: tomatenjam die overblijft kun je een week bewaren in de koeling, deze is heerlijk bij paté of een kaasplateau.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.