recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Caldeirada rapida: Snelle vissersstoofpot

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gekookte garnalen (200 g)
  • - kabeljauwfilet (400 g)
  • - visbouillon (0.25 liter)
  • - provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomaten (750 g)
  • - groene paprika (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en een salade met sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook fijn; Snijd de groene paprika in reepjes; Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de kabeljauwfilet in stukken.
  • 3 Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
  • 4 Voeg de paprika en tomaat toe en bak alles 2-3 minuten.
  • 5 Voeg de kruiden en bouillon toe en kook het geheel op hoog vuur in 10 minuten in tot een dikke saus.
  • 6 Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze in de saus.
  • 7 Stoof de vis in 5 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Voeg de garnalen toe en warm nog 1 minuut door.
  • 9 Wijntip: Droge rosé of frisse witte wijn (Muscadet of pinot blanc).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.