recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Calzone met zalm en bosui

Hoofdgerecht
4 personen
32 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - zalmfilet zonder vel a 125 gram (4 stukken)
  • - citroen (sap en rasp) (0.5 )
  • - bosuitjes in stukken van 1 cm (4 )
  • - rood pepertje (1 klein)
  • - pizzasaus (1 )
  • - pizzadeeg (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de bosui in stukjes van 1 cm.
  • 3 Hak de rode peper fijn (verwijder de zaadjes).
  • 4 Roer de fijngehakte rode peper door de pizzasaus (zie recept “pizzasaus”).
  • 5 Vorm pizza’s volgens het basisrecept (zie recept “pizzadeeg”) en bestrijk ze met de pizzasaus.
  • 6 Verdeel de stukjes bosui met de helft van de citroenrasp over één helft van de pizzabodems.
  • 7 Wrijf de stukken zalm in met zout, versgemalen peper en wat citroensap en leg ze op de bosui.
  • 8 Verdeel nog wat citroenrasp over de zalm (vers of diepvries) en klap de pizza dan over de vulling.
  • 9 Maak de randen iets vochtig en druk ze tussen duim en wijsvinger goed dicht.
  • 10 Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven in 8-12 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 11 Hoe dunner het deeg, hoe sneller de pizza gaar is.
  • 12 Schuif de calzones op borden en leg er een flinke pluk rucola naast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.