recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cannelloni met spinazie en ricotta

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - verse tijm of oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (750 gram)
  • - parmezaanse kaas (vers geraspt) (50 gram)
  • - mozzarella bollen (2 )
  • - verse lasagnebladen (300 gram)
  • - ricotta (250 gram)
  • - citroen (rasp) (0.5 )
  • - knoflook (fijngehakt) (3 tenen)
  • - uien (fijngesnipperd) (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse spinazie (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de helft van de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Voeg de helft van de ui en een derde knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
  • 3 Let op dat ze niet bruin worden.
  • 4 Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de Italiaanse kruiden aan het uimengsel toe.
  • 5 Bak ze maximaal twee minuten en roer regelmatig.
  • 6 Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
  • 7 Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
  • 8 Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
  • 9 Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
  • 10 Was de verse spinazie en laat deze uitlekken.
  • 11 Laat de spinazie in een grote pan in vier minuten slinken en daarna in een vergiet verder uitlekken.
  • 12 Druk het vocht eruit, snijd de spinazie en doe over in een kom.
  • 13 Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 14 Meng het uimengsel, de citroenrasp en wat zout en versgemalen peper door de spinazie.
  • 15 Schep ook de ricotta erdoor en meng alles tot een gelijkmatige massa.
  • 16 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 17 Snijd de lasagnevellen in stukken van tien cm breed en reken op drie cannelloni per persoon.
  • 18 Schep op elk vierkant aan één kant een flinke reep van het spinaziemengsel en rol ze op tot cannelloni.
  • 19 Leg per persoon drie cannelloni naast elkaar in een ovenschaal, met tussenruimte van een halve cm.
  • 20 Snij de mozzarella in plakken.
  • 21 Schep de zojuist gemaakte tomatensaus over de cannelloni en dek af met plakken mozzarella.
  • 22 Strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • 23 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de cannelloni in een half uur goudbruin en gaar.