recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cappuccino met chocolade en sinaasappeltwist

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - sinaasappellikeur (4 eetlepels)
  • - dubbele espresso (4 kopjes)
  • - suiker (4 theelepels)
  • - melk (200 ml)
  • - pure chocolade (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de chocolade op een grove rasp.
  • 2 Klop de melk tot schuim in een melkklopper of in een steelpan met een garde op zacht vuur.
  • 3 Verdeel de suiker en driekwart van de chocolade over vier cappuccinokopjes en schenk in elk kopje een vers gezette dubbele espresso.
  • 4 Roer tot de chocolade is opgelost en meng er dan een eetlepel likeur door.
  • 5 Voeg eventueel een scheutje warme melk toe en schep het melkschuim erop.
  • 6 Strooi de resterende chocolade en wat sinaasappelrasp op de melk.
  • 7 Serveer direct.