recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio met asperges en venkel

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (3 eetlepel(s))
  • - carpaccio (4 porties van 75 gram) (300 gram)
  • - gepelde pistachnootjes (25 gram)
  • - olijfolie 'extra vierge' (4 eetlepel(s))
  • - sinaasappel (rasp en sap) (1 )
  • - kleine venkelknol (1 )
  • - groene asperges (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het onderste houtachtige stuk van de asperges en schaaf de asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden in flinterdunne linten.
  • 2 Leg de linten in een vergiet en schenk er kokend water over.
  • 3 Laat de linten uitlekken.
  • 4 Snijd de stelen van de venkel en schaaf de knol met een mandolineschaaf of kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
  • 5 Hak de nootjes grof.
  • 6 Kook het sinaasappelsap in een steelpan in tot de helft van het sap over is.
  • 7 Schenk het sap in een kommetje en klop het met de olijfolie, sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 8 Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje.
  • 9 Spreid de plakjes carpaccio op grote borden uit en verdeel de venkel en aspergelinten in het midden.
  • 10 Sprenkel de dressing over het gerechtje en strooi de kappertjes en pistachenootjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.