recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio met een salade van witlof, rucola en granaatappelpitjes

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (20 gram)
  • - witlof (1 struikje)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - carpaccio met pijnboompitten en parmezaanse kaas (4 pakjes)
  • - granaatappel (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de helft van de sinaasappel en pers deze uit.
  • 2 Schep met een lepel de rode pitjes uit de granaatappel en haal de witte velletjes ertussen uit.
  • 3 Meng in een kommetje de dressing uit de pakjes carpaccio met de sinaasappelrasp en een paar eetlepels sinaasappelsap.
  • 4 Snijd het kontje van het struikje witlof en snijd het in de lengte in dunne reepjes.
  • 5 Meng in een kom de witlofreepjes met rucola en granaatappelpitjes met een paar eetlepels dressing.
  • 6 Spreid de plakjes carpaccio uit op de borden en schep in het midden een berg witlofsalade.
  • 7 Verdeel de kaasflinters en de pijnboompitjes over de salade.
  • 8 Druppel de rest van de dressing op het vlees.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.