recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio met rucola

Voorgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 g)
  • - parmezaanse kaas (50 g)
  • - olijfolie extra vergine (3 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (2 eetlepels)
  • - carpaccio (4 porties)
  • - pijnboompitjes (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de parmezaanse kaas in dunne flinters.
  • 2 Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • 3 Spreid de carpaccio uit op vier grote borden en druppel de balsamicoazijn en olijfolie over.
  • 4 Strooi er wat zout over en maal er royaal zwarte peper boven.
  • 5 Verdeel de kaasflinters erover en leg in het midden een bergje rucola.
  • 6 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi of chenin blanc uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.