recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio met venkel en pijnboompitten

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - beemsterkaas classique (50 g)
  • - rucola (50 g)
  • - carpaccio met dressing (300 g)
  • - verse basilicum (1 eetlepel)
  • - geraspte sinaasappelschil (0.5 eetlepel)
  • - pijnboompitten (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Maak de schoon; Hak de verse basilicum fijn.
  • 2 Schaaf de venkel (in een keukenmachine) in flinterdunne reepjes.
  • 3 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • 4 Roer de sinaasappelschil en het basilicum door de dressing.
  • 5 Spreid de carpaccio uit op vier borden en sprenkel de helft van de dressing erover.
  • 6 Meng de venkel en rucola luchtig met de overige dressing en schep dit in het midden op de carpaccio.
  • 7 Garneer met de kaasflinters en maal er peper boven.
  • 8 Wijntip: Zeer frisse witte wijn, zoals Muscadet of Sancerre, of droge mousserende (brut).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.