recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio van ananas+kip (kinderrecept)

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - kipfilet (150 g)
  • - veldsla (85 g)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - ananas gold (1 verse)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de citroen en bewaar het sap; Snijd de verse bieslook in stukjes van 1 cm.
  • 2 Schil de ananas met een ananasschiller en steek de harde kern eruit.
  • 3 Snijd het vruchtvlees in heel dunne plakken.
  • 4 Leg de plakken elkaar iets overlappend op borden.
  • 5 Sprenkel er wat citroensap over.
  • 6 Meng de rest van het sap met mayonaise en schep de veldsla er luchtig door.
  • 7 Leg in het midden van elk bord een flinke toef veldsla en verdeel de reepjes kip of ham erom heen.
  • 8 Strooi de bieslook over de ananas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.