recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio van gerookte eendenborstfilet

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gerookte eendenborstfilet (200 g)
  • - rucola (75 g)
  • - walnotenolie (4 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - sherryazijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappels (2 )
  • - hazelnoten (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de hazelnoten heel grof.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
  • 3 Rasp de oranje schil van de helft van het aantal sinaasappels.
  • 4 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 5 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 6 Klop de azijn met de mosterd en walnotenolie tot een dressing.
  • 7 Meng de sinaasappelpartjes met rucola en 2 el dressing.
  • 8 Spreid de plakjes eendenborstfilet uit op vier borden en schep in het midden een berg salade.
  • 9 Strooi de geraspte sinaasappelschil en hazelnoten eromheen en sprenkel de rest van de dressing over de eendenborstfilet.
  • 10 Wijntip: Elegante witte wijn, zoals chardonnay uit Argentinië, droge rosé of fino sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.