recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio van rosbief met tomatendressing

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - veldsla (40 gram)
  • - gesneden rosbief (vleeswaar) (300 gram)
  • - gepelde pistachenoten, grof gehakt (50 gram)
  • - verse basilicum + extra blaadjes voor garnering (1 eetlepel)
  • - geurige olijfolie (4 eetlepels)
  • - witte balsamico azijn (1 eetlepel)
  • - red pearl tomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  • 2 Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  • 3 Klop in een kommetje de azijn met de olijfolie en het basilicum en wat zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de tomaatblokjes erdoor.
  • 4 Laat de dressing een kwartiertje staan.
  • 5 Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • 6 Laat ze op een bordje afkoelen.
  • 7 Spreid de plakjes rosbief op de borden uit en schep de helft van de dressing erover.
  • 8 Leg in het midden een flinke toef veldsla en strooi de pistachenootjes erover.
  • 9 Verdeel de resterende dressing erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.