recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cashewnotenburger met Chinese kool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - volkorenbrood (3 sneetjes)
  • - gezouten cashewnoten (150 gram)
  • - ei (1 stuks)
  • - verse koriander (3 eetlepels)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - Chinese kool (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil en snijd de aardappelen.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Hak de koriander fijn.
  • 4 Snijd het brood in stukjes, de knoflook in plakjes en de chinese kool in repen van ongeveer 3 cm breed.
  • 5 Maal het brood met de noten fijn en meng het ei met de koriander en wat peper naar smaak erdoor.
  • 6 Vorm hier 4 burgers van en bak ze in een koekenpan met de helft van de olie in 6 minuten bruin en gaar.
  • 7 Roerbak de Chinese kool en knoflook in een wok met de rest van de hete olie 3-4 minuten en laat de kool slinken.
  • 8 Roer de sojasaus erdoor.
  • 9 Giet de aardappelen af en verdeel ze over borden.
  • 10 Schep de Chinese kool erbij en leg de notenburger ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.