recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Casinobrood met gebakken ham en gepocheerd ei

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - casinobrood (4 sneetjes)
  • - verse eieren (4 )
  • - ham (4 plakjes)
  • - gesmolten boter (1 eetlepel)
  • - gesmolten boter (100 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - eidooiers (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: blender of staafmixer.
  • 2 Klop in een blender of in een hoge kom met een staafmixer de eidooiers met een eetlepel citroensap, wat zout en peper en de gesmolten boter tot een dikke, romige saus.
  • 3 Schenk de saus in een steelpan.
  • 4 Bak de plakjes ham zachtjes in een koekenpan met een eetlepel boter.
  • 5 Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan.
  • 6 Breek de eieren een voor een boven een kopje en laat ze in het water glijden.
  • 7 Pocheer de eieren 3-4 minuten tot het wit net gestold is, maar de dooier nog vloeibaar is.
  • 8 Rooster de sneetjes casinobrood in een broodrooster of grillpan.
  • 9 Verwarm de saus al roerend op zacht vuur tot deze net warm is.
  • 10 Neem de eieren met een lepel uit het water.
  • 11 Leg de sneetjes geroosterd casinobrood op borden, verdeel de plakjes ham erover en schep de gepocheerde eieren erop.
  • 12 Schenk er wat van de saus over en serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.