recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ceasar Salad

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - voorgebakken stokbrood (200 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - eieren (4 )
  • - ansjovisfilets (1 blikje)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - citroen (sap) (0.5 )
  • - romaine sla (1 grote krop)
  • - verse spinazie (200 gram)
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd het stokbrood in blokjes; Kook de eieren en snijd in partjes; Laat de ansjovisfilets uitlekken; was te sla en snijd in grove stukken; Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Schep de blokjes brood in een bakblik om met eenderde van de olijfolie en bak ze in de oven in 10-15 minuten goudbruin.
  • 3 Pureer een kwart van de eieren met de ansjovisfilets, de mosterd, het citroensap, tweederde van de olijfolie, het water en wat peper in een blender tot een dressing.
  • 4 Meng de sla en spinazie in een kom luchtig met de dressing.
  • 5 Verdeel de salade over diepe borden en leg de partjes ei, ansjovisfilets en croutons erop.
  • 6 Geef de rest van de dressing erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.