recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Châteaubriand maître d'hôtel

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (1 eetlepel)
  • - citroensap (0.5 eetlepel)
  • - bakboter (50 gram)
  • - zachte roomboter (150 gram)
  • - chateaubriands (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Leg de chateaubriands op een bord en laat ze in 30-45 minuten op kamertemperatuur komen.
  • 2 Beurre maître d'hôtel: roer in een kom de roomboter romig met een garde.
  • 3 Voeg al roerend citroensap en peterselie toe.
  • 4 Breng de boter op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 5 Verwarm de oven op 180 °C.
  • 6 Bestrooi de châteaubriands aan beide kanten met wat zout en maal er zwarte peper boven.
  • 7 Laat in een koekenpan de bakboter smelten en laat de boter zo warm worden dat het schuim wegtrekt en de boter net begint te kleuren.
  • 8 Leg de châteaubriands in de hete boter en bak deze kant op hoog vuur in 2 minuten mooi bruin.
  • 9 Keer de châteaubriands met een tang en bak ook de andere kant in 2 minuten bruin.
  • 10 Leg de châteaubriands in een braadslede en schenk het bakvet erover.
  • 11 Schuif de braadslede in de oven en verwarm ze nog 10-12 minuten, zo zijn ze nog net rood of rosé van binnen.
  • 12 Laat de châteaubriands uit de oven losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 5 minuten rusten.
  • 13 Leg de châteaubriands op een plank en snijd ze in plakken.
  • 14 Leg de plakken vlees dakpansgewijs op warme borden en schep er een lepel van de beurre maître d'hôtel op.
  • 15 Lekker met gebakken minikrieltjes en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.