recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Champignonburger

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - volkorenbrood (2 sneetjes)
  • - witte bonen 360 g (1 pot)
  • - verse rozemarijnnaaldjes (1 eetlepel)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine.
  • 2 Veeg de champignons schoon en hak ze in stukjes.
  • 3 Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gehakte champignons al omscheppend op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn en het vocht verdampt is.
  • 4 Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.
  • 5 Doe de champignons over in een kom en meng de rozemarijn met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 6 Laat de champignons helemaal afkoelen.
  • 7 Spoel intussen de witte bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • 8 Maal het brood fijn in de keukenmachine.
  • 9 Voeg de witte bonen toe en meng alles tot een stevige puree.
  • 10 Meng de puree door de champignons.
  • 11 Klop het ei los.
  • 12 Meng beetje bij beetje ook het ei erdoor, de massa mag niet te slap worden.
  • 13 Verdeel het mengsel in gelijke porties per persoon en vorm deze met vochtige handen tot stevige, platte burgers.
  • 14 Leg de burgers op een bord en laat de burgers in de koelkast 30 minuten opstijven.
  • 15 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 minuten goudbruin.
  • 16 Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.