recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Charlotte van sinaasappelmousse

Nagerecht
2 personen
215 min
Ingrediënten
  • - sinaasappels (2 stuks)
  • - witte gelatine (9 blaadjes)
  • - suiker (100 g)
  • - speculaaskruiden (2 theelepels)
  • - Griekse yoghurt (500 g)
  • - slagroom (250 ml)
  • - lange vingers (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de.
  • 2 Kook het sinaasappelsap met de helft van de sinaasappelrasp tot de helft in.
  • 3 Week intussen de gelatine in ruim koud water.
  • 4 Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete sap.
  • 5 Los ook de suiker op in het sap.
  • 6 Laat dit mengsel afkoelen tot het iets dikker wordt en roer het met de koekkruiden door de yoghurt.
  • 7 Klop de slagroom stijf en spatel de room ook door de yoghurt.
  • 8 Bekleed de bodem van een ronde hoge schaal met bakpapier.
  • 9 Strooi de rest van de sinaasappelrasp erover en zet de koekjes rechtop langs de rand.
  • 10 Schep de mousse in het midden.
  • 11 Strijk de bovenkant glad en laat de mousse in de koelkast in 3-4 uur opstijven.
  • 12 Keer de mousse op een bord en serveer de Charlotte met een mooi lint eromheen.
  • 13 Wijntip: volle, gekoelde dessertwijn, bijvoorbeeld Muscat de Saint-Jean de Minervois.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.