recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chateaubriand met gevulde portobello

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tomatensap (100 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - roomboter (50 gram)
  • - zachte geitenkaas, verkruimeld (100 gram)
  • - portobello's (4 )
  • - wilde spinazie (600 gram)
  • - knoflook, in dunne plakjes (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - balsamico azijn (2 eetlepels)
  • - chateaubriands van elk 250 gram, op kamertempratuur (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Wrijf de chateaubriands in met wat zout, versgemalen zwarte peper en balsamicoazijn en laat ze 10 minuten liggen.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een wok en bak de plakjes knoflook zachtjes tot ze gaan geuren.
  • 4 Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat op hoog vuur de bladeren al omscheppend slinken.
  • 5 Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.
  • 6 Voeg wat zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 7 Snijd de steeltjes uit de portobello's, vul ze met de spinazie, druk goed aan en strooi de geitenkaas erover.
  • 8 Zet de portobello's in een braadslede en bak ze 15 minuten in de oven.
  • 9 Bestrooi de chateaubriands aan beide kanten met wat zout en maal er zwarte peper boven.
  • 10 Verwarm de boter in een koekenpan en bak de chateaubriands aan elke kant in 2 minuten mooi bruin.
  • 11 Leg de chateaubriands tussen de portobello's in de braadslede en schenk het bakvet erover.
  • 12 Schuif de braadslede weer in de oven en bak het vlees nog 8-10 minuten tot ze nog net rood of rosé van binnen zijn en de portobello's gaar zijn.
  • 13 Verpak de chateaubriands in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  • 14 Zet de portobello's op warme borden.
  • 15 Schenk de wijn en het tomatensap bij het braadvocht en kook dit op hoog vuur in tot een lekkere jus.
  • 16 Snijd de chateaubriands in plakken en leg ze naast de portobello's.
  • 17 Schep er wat van de jus over.
  • 18 Geef de resterende jus erbij.
  • 19 Lekker met tagliatelle.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.