recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cheeseburgers met pittige saus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - naturel chips (1 zak)
  • - komkommer (1 )
  • - ui (1 )
  • - tomaten (6 )
  • - gesneden belegen kaas (4 plakken)
  • - hamburgers (4 )
  • - hamburgerbroodjes (4 )
  • - tomatenketchup (200 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook en de peper fijn.
  • 2 Fruit de knoflook en rode peper zachtjes in een pan met de helft van de olijfolie.
  • 3 Roer de tomatenketchup erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Snijd de witte bollen open.
  • 5 Rooster de broodjes op de snijvlakken in een hete grillpan.
  • 6 Halveer de tomaten.
  • 7 Snijd de ui in ringen en de komkommer in plakjes.
  • 8 Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en bak ze 2-3 minuten in de grillpan.
  • 9 Vouw de plakken kaas dubbel.
  • 10 Keer de hamburgers en leg de plakken kaas erop.
  • 11 Bak de hamburgers in nog 2-3 minuten mooi bruin.
  • 12 Laat de kaas smelten.
  • 13 Leg de tomaten op de snijvlakken en de uiringen rond de hamburgers en bak ze ook bruin en gaar.
  • 14 Leg de onderkanten van de broodjes op grote borden en bestrijk ze met wat van de saus.
  • 15 Leg er plakjes komkommer op met daarop de hamburger.
  • 16 Verdeel de uiringen erover en schep er nog een flinke lepel saus op.
  • 17 Leg de bovenkant van de broodjes er schuin op.
  • 18 Leg de tomaatjes met de resterende komkommerplakjes en chips naast de broodjes.
  • 19 Lekker voor erbij: kerriesaus en knoflooksaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.