recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cheesecake

Nagerecht
12 personen
75 min
Ingrediënten
  • - kersenvulling (1 blikje)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - eieren (3 )
  • - zure room (75 gram)
  • - bloem (20 gram)
  • - suiker (170 gram)
  • - roomkaas (570 gram)
  • - bastardsuiker (25 gram)
  • - roomboter (75 gram)
  • - bescuitjes (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 130°C.
  • 2 Maal de biscuitjes fijn met een keukenmachine en meng ze met de gesmolten roomboter en de basterdsuiker.
  • 3 Leg het mengsel op het bakpapier op de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan.
  • 4 Zet 10 minuten in de vriezer.
  • 5 Meng ondertussen de roomkaas met de suiker en roer het goed glad.
  • 6 Voeg één voor één de bloem, de zure room, de eieren en de vanillesuiker toe en meng alles tot een gladde massa.
  • 7 Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Bak de cheesecake 60 minuten in de oven.
  • 9 Laat de cheesecake na het bakken goed afkoelen.
  • 10 Verwarm de kersen enigszins en garneer de cake met de kersenvulling.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.