recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chili con carne

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - maiskorrels (150 gram) (1 klein blikje)
  • - kidneybonen naturel (420 gr. 1 de beste) (1 blik)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (400 gr, 1 de beste) (1 blik)
  • - rode peper (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - gedroogde of verse oregano (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (70 gram) (1 blikje)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 )
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Hak de oregano fijn.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend rul en bruin.
  • 3 Bak de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook 2-3 minuten zachtjes mee.
  • 4 Roer dan de tomatenpuree, paprikapoeder, fijngehakte oregano en komijn erdoor en voeg de gesnipperde paprika, rode peper(zonder zaadjes) en in dunne reepjes gesneden en de tomatenblokjes met sap toe.
  • 5 Schenk de bouillon erbij, breng de chili al roerend aan de kook en laat de chili 20-30 minuten zachtjes sudderen (de chili wordt lekkerder naarmate het gerecht wat langer pruttelt).
  • 6 Roer de uitgelekte rode bonen en maïs erdoor en warm de chili nog 6-8 minuten goed door.
  • 7 Breng de chili op smaak met zout en peper.
  • 8 Lekker met rijst of stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.