recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chili con Carne

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rode bonen uit blik (800 gram)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - mager rundergehakt (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een gemengde salade en stokbrood of rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook fijn; Hak de rode peper fijn.
  • 3 Bak het gehakt in een grote braadpan in de olijfolie al roerend rul.
  • 4 Schep de ui, knoflook, rode peper, chilipoeder en komijn erdoor en bak 3-4 minuten.
  • 5 Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
  • 6 Voeg de bouillon toe en laat het vlees 30-45 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Schep de rode bonen met vocht erdoor en laat de chili nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • 8 Laat het vocht verdampen tot een dikke saus ontstaat.
  • 9 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon uit Chili of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.