DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Chinees-Indische stamppot

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(1)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Meng de wokstukjes met de ketjap, sojasaus, rijstazijn en chilisaus. Laat minimaal 10 minuten marineren. Stap 2 Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm. Was de aardappelen en voeg de aardappelen toe aan een pan met koud water. Breng aan de kook en kook in 20 minuten gaar. Stap 3 Snijd de Chinese kool en paksoi in repen van 1 cm breed. Houd het groene deel van de paksoi apart. Snijd de bosui in dunne ringen en houd 1/3 apart voor garnering. Pel en snipper de knoflook fijn. Laat de nasikruiden in een kom wellen in een klein laagje warm water. Stap 4 Verhit op laag vuur een koekenpan met olie. Bak de wokstukjes 6 tot 8 minuten en schep regelmatig om. Stap 5 Verhit olie in een grote koekenpan of wok. Bak de knoflook, bosui, Chinese kool en paksoi 4 minuten en schep regelmatig om. Voeg de gewelde nasikruiden toe en bak 2 minuten mee. Stap 6 Giet de aardappelen af en stamp grof met een stamper. Meng de Chinese kool en paksoi door de aardappelen. Meng ook het groene deel van de paksoi door de stamppot. Stap 7 Verwijder de steel en de zaadlijsten van de rode peper en snijd in ringen. Serveer de stamppot met de vegetarische stukjes en garneer met ringen rode peper en bosui.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - stamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 793 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 77 g
Vet 42 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden
stamppotrecepten