recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chinese biefstuk met broccoli

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - biefreepjes naturel (300 gram)
  • - verse gember, geraspt (1 eetlepel)
  • - broccoli (400 gram)
  • - wokolie (3 eetlepels)
  • - oestersaus (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de biefreepjes met zout, versgemalen peper en gember en laat tien minuten staan.
  • 2 Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  • 3 Schil de stronk en snijd de stronk in plakjes.
  • 4 Kook de broccoliroosjes en –plakjes in ruim kokend water met wat zout in vier minuten beetgaar.
  • 5 Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Verwarm de wok tot deze gloeiendheet is.
  • 7 Schenk de olie erin en roerbak het vlees op hoog vuur al omscheppend in drie minuten mooi bruin.
  • 8 Schep dan de broccoli en oestersaus erdoor en roerbak nog drie minuten tot alles door en door warm is.
  • 9 Serveer in wijde kommen.
  • 10 Lekker met eiermie of rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.