recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chinese Fondue

Fusion
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - spitskool (0.5 stuks)
  • - mals lamsvlees (200 g)
  • - biefstuk (400 g)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - lichte sojasaus (3 eetlepels)
  • - medium dry sherry (1 dl)
  • - vleesbouillon (1.5 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de verse gemberwortel in plakjes; Snijd de spitskool in reepjes; Snijd de bosuitjes in stukjes van 3 cm.
  • 2 Laat in de fonduepan de bouillon met de sherry, sojasaus en gemberwortel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakjes en leg ze op de bordjes.
  • 4 Verdeel ook de spitskool en bosuitjes over de bordjes.
  • 5 Zet de fonduepan op een rechaud op tafel.
  • 6 Leg wat vlees, kool en bosui in de bouillon, laat het gaar worden en vis de stukjes er weer uit met fonduenetjes.
  • 7 Dip ze in wat sojasaus.
  • 8 Verdeel tot slot de mie over vier kommen en schep een saus of geurige bouillon erop.