recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chinese fondue

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - spitskool (0.5 stuks)
  • - mals lamsvlees (200 g)
  • - biefstuk (400 g)
  • - Chinese eiermie (125 g)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - lichte sojasaus (3 eetlepels)
  • - medium dry sherry (1 dl)
  • - vleesbouillon (1.5 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de verse gemberwortel in plakjes; Snijd de spitskool in reepjes; Snijd de bosuitjes in stukjes van 3 cm.
  • 2 Laat in de fonduepan de bouillon met de sherry, sojasaus en gemberwortel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Spoel de mie in een zeef af onder koud stromend water en laat de mie uitlekken.
  • 5 Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakjes en leg ze op de bordjes.
  • 6 Verdeel ook de spitskool en bosuitjes over de bordjes.
  • 7 Doe de mie over in een schaal.
  • 8 Zet de fonduepan op een rechaud op tafel.
  • 9 Leg wat vlees, kool en bosui in de bouillon, laat het gaar worden en vis de stukjes er weer uit met fonduenetjes.
  • 10 Dip ze in wat sojasaus.
  • 11 Verdeel tot slot de mie over vier kommen en schep de geurige bouillon erop.
  • 12 Wijntip: Volle witte wijn, zoals een chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.