recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chinese koolstamppot

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepels)
  • - Goudse jong belegen kaas (250 g)
  • - sinaasappels (2 )
  • - kerriepoeder (1 theelepel)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - Chinese kool (500 g)
  • - nootmuskaat
  • - melk (1 dl)
  • - aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: deze verrassend lekkere stamppot is ook heerlijk met savooikool, spitskool of witte kool.
  • 2 Voorbereiding: Kook de aardappelen gaar; Snijd de Chinese kool in reepjes.
  • 3 Pureer de aardappelen met melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Roerbak de Chinese koolreepjes 5 minuten in de hete olie of boter.
  • 5 Voeg kerriepoeder toe.
  • 6 Pel de sinaasappels, verdeel ze in partjes en halveer deze.
  • 7 Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes.
  • 8 Schep de kool, de sinaasappelpartjes en de kaasblokjes door de aardappelpuree.
  • 9 Rooster de amandelen in een hete droge koekenpan goudbruin en strooi ze vóór het serveren over het gerecht.