recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chinese koolstamppot

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepels)
  • - Goudse jong belegen kaas (250 g)
  • - sinaasappels (2 )
  • - kerriepoeder (1 theelepel)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - Chinese kool (500 g)
  • - nootmuskaat
  • - melk (1 dl)
  • - aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: deze verrassend lekkere stamppot is ook heerlijk met savooikool, spitskool of witte kool.
  • 2 Voorbereiding: Kook de aardappelen gaar; Snijd de Chinese kool in reepjes.
  • 3 Pureer de aardappelen met melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Roerbak de Chinese koolreepjes 5 minuten in de hete olie of boter.
  • 5 Voeg kerriepoeder toe.
  • 6 Pel de sinaasappels, verdeel ze in partjes en halveer deze.
  • 7 Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes.
  • 8 Schep de kool, de sinaasappelpartjes en de kaasblokjes door de aardappelpuree.
  • 9 Rooster de amandelen in een hete droge koekenpan goudbruin en strooi ze vóór het serveren over het gerecht.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.