recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocolade-havermoutkoekjes

Bijgerecht
10 personen
80 min
Ingrediënten
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  • - chcoladeglazuur (1 pakje)
  • - zachte boter (150 gram)
  • - gedroogde cranberry's (100 gram)
  • - witte chocolade (75 gram)
  • - citroen (geraspte schil) (0.5 )
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (75 gram)
  • - havermout (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom 150 g havermout met 75 g bakmeel, 100 g fijne kristalsuiker en een klein beetje zout door elkaar.
  • 2 Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • 3 Schep de citroenschil met de chocolade en de cranberry’s erdoor.
  • 4 Voeg de boter toe en kneed alles tot een stevig deeg.
  • 5 Vorm het deeg tot een rol van 4-5 cm dik en verpak de rol in plasticfolie.
  • 6 Laat het deeg in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  • 7 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 8 Snijd de deegrol in plakjes van 0.5 cm dik en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 9 Zorg wel dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.
  • 10 Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
  • 12 Verwarm de inhoud van het pakje chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzingen.
  • 13 Knip een heel klein gaatje in het zakje en spuit mooie strepen chocolade op de koekjes.
  • 14 Laat de chocolade stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.