recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocolade-koffie met slagroom of melkschuim

Bijgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - sinassappelrasp (1 eetlepel)
  • - koffielikeur (tia maria of kahlua) (8 eetlepels)
  • - chocoladereep (van 75 gram) (0.5 )
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - slagroom (125 ml)
  • - espressokoffie of sterke koffie (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Zet de koffie.
  • 2 Klop in een kom de slagroom met een eetlepel suiker met de handmixer tot een lobbige massa.
  • 3 Rasp de chocolade op een grove rasp.
  • 4 Los de helft van de geraspte chocolade al roerend op in de hete koffie.
  • 5 Voeg ook een eetlepel suiker toe en los deze ook al roerend op.
  • 6 Schenk de koffielikeur in vier hoge koffieglazen en schenk de hete koffie erop.
  • 7 Schenk de slagroom over een bolle kant van een lepel op de koffie.
  • 8 Serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.