DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Chocolade kokosvierkantjes

Gebak Gemiddeld 45 minuten
(4)
Gebak Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Stap 2 Smelt de boter in een steelpan. Stap 3 Doe de biscuits in de kom van de keukenmachine en maal fijn. Voeg de gesmolten boter, suiker en bloem toe en meng. Voeg eventueel, als het mengsel te droog is, wat extra gesmolten boter toe. Stap 4 Verdeel gelijkmatig over de bodem van het bakblik en duw aan. Bak 10 minuten in de oven of tot het goudbruin ziet. Stap 5 Neem de bodem uit de oven, meng de gecondenseerde melk met de geraspte kokos en verdeel met de bolle kant van een lepel direct over de biscuitbodem. (De kokos mag geen tijd hebben om de melk op te nemen anders is het mengsel zeer moeilijk smeerbaar.) Stap 6 Bak nog 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Stap 7 Hak de chocolade grof en laat in een kom boven heet water smelten (au bain-marie). Roer de pindakaas erdoor en verdeel gelijkmatig over de taart. Stap 8 Laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen. Snijd de taart met een scherp mes in circa 16 vierkantjes.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine- bakblik 22x22 cm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 434 kcal
Eiwit 5 g
Koolhydraten 38 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 19 g
Trefwoorden
receptenbakkenmetchocoladefamilierecept