recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocolade panna cotta

Nagerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - chocolade-eitjes (6 pure)
  • - griekse yoghurt (150 gram)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - pure chocolade (50 gram)
  • - slagroom (200 ml)
  • - gelatine (2 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer, spuitzak met kartelmond, vier kleine glazen schaaltjes.
  • 2 Breek de chocolade in stukjes.
  • 3 Week de blaadjes gelatine vijf minuten in een kom met koud water.
  • 4 Breng in een pan met een dikke bodem 100 ml slagroom met de stukjes chocolade tegen de kook aan.
  • 5 Laat de chocolade al roerend smelten en los er al roerend de helft van de suiker in op.
  • 6 Neem de pan van het vuur.
  • 7 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op In de chocoladeroom.
  • 8 Doe het mengsel over in een kom en laat de room afkoelen tot deze iets dikker begint te worden.
  • 9 Klop in een andere kom de helft van de slagroom met de rest van de suiker met de handmixer stijf.
  • 10 Spatel de Griekse yoghurt door de chocoladeroom en vervolgens driekwart van de geklopte slagroom.
  • 11 Doe de panna cotta voorzichtig over in de schaaltjes, strijk de bovenkant glad en laat de panna cotta in de koelkast in een tot twee uur stevig worden.
  • 12 Doe de rest van de geklopte slagroom over in de spuitzak.
  • 13 Draai deze dicht en leg hem tot gebruik in de koelkast.
  • 14 Halveer de paaseitjes.
  • 15 Garneer de panna cotta met een toefje slagroom en chocolade-eitjes.
  • 16 Tip: in plaats van pure chocolade kunt u ook melkchocolade gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.