recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladecake met Mon Chou

Nagerecht
2 personen
85 min
Ingrediënten
  • - slagroom (2 eetlepels)
  • - pure chocolade (100 g)
  • - gembernat (3 eetlepels)
  • - gember (2 bolletjes)
  • - gember (10 bolletjes)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - mon chou (300 g)
  • - (chocolade)cake (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de sinaasappel; Hak de gember fijn; Snijd de gember in dunne plakjes; Snijd de pure chocolade in stukjes.
  • 2 Snijd de cake overlangs in 3 lagen.
  • 3 Roer in een kopje 2 eetlepels sinaasappelsap en 2 eetlepels gembernat door elkaar.
  • 4 Besprenkel de lagen cake met dit vocht.
  • 5 Roer in een kom de Mon Chou los met 2 eetlepels sinaasappelsap en 1 eetlepel gembernat en meng de fijngehakte gember en sinaasappelrasp erdoor.
  • 6 Bestrijk de onderste 2 lagen cake met de crème en leg ze op elkaar op een schaal.
  • 7 Dek af met de bovenste laag cake.
  • 8 Laat in een steelpan de chocolade met room op zacht vuur al roerende smelten.
  • 9 Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de cake met chocolade.
  • 10 Garneer met plakjes gember en laat de cake 1 uur in de koelkast opstijven.
  • 11 Wijntip: cream sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.